Vijf tips voor een perfect cv!

Heb je eindelijk de perfecte baan gevonden en wil je solliciteren? Jouw cv is je belangrijkste visitekaartje. Zorg er dus voor dat het tiptop in orde is. Begin met deze cv tips!

Het is verleidelijk om alleen je laatste werkervaring toe te voegen aan een oud cv. Pas hier mee op! Check goed of jouw cv nog goed weergeeft wie je bent en wat je kan. Gebruik deze cv tips als checklist.

#1 van 5 cv tips: Maak je cv overzichtelijk

Bij ons op de recruitmentafdeling krijgen we gemiddeld 80 cv's per dag binnen. Tijd om elk cv woord voor woord te lezen, is er niet. Zorg er dus voor dat je cv niet te lang en scanbaar is. Maak gebruik van tussenkopjes. De belangrijkste informatie/tussenkopjes zijn je persoonsgegevens, opleiding, werkervaring (inclusief stages) en vaardigheden.

#2 van 5 cv tips: Vermeld alleen relevante informatie

De volgende vraag is: welke informatie vermeld je wel en welke niet? Vermeld alleen informatie die van toegevoegde waarde is voor de functie waarop je solliciteert. Heel fijn dat je op je vijftiende vakkenvuller was in de supermarkt, maar nu je solliciteert voor een functie als online marketeer is dat minder relevant.

#3 van 5: Zorg voor een logische structuur op je cv

Na de selectie van alle relevante informatie, kijk je naar de opbouw van je cv. In welke volgorde plaats je de informatie? Begin altijd met jouw persoonsgegevens. Recruiters moeten in één oogopslag kunnen zien wie je bent en waar je te bereiken bent. Pas afgestudeerd? Zet dan je opleiding en stages boven je werkervaring. Begin met de meest recente ervaring en werk zo terug in de tijd.

#4 van 5: Laat voldoende van jezelf zien

Beschrijf kort wie je bent als persoon: wat zijn jouw sterke punten en waarom ben je geschikt voor deze functie? Laat ook letterlijk jezelf zien aan de hand van een foto. Zorg er wel voor dat het een professionele foto is en niet die ene selfie die je vorig jaar op het strand van Kos hebt gemaakt.

#5 van 5 cv tips: Laat je cv checken

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: laat jouw cv altijd checken door iemand anders. Als je lang in een document bezig bent, kun je details over het hoofd zien. Maar spel- en taalfouten zijn echt not done. Dus vraag je moeder, broer, zus of vriend(in) om naar je cv te kijken. Met hun frisse blik zien zij misschien punten die jij niet hebt gezien.

Met deze cv tips en een goede motivatie word je uiteraard uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bereid je goed voor met deze sollicitatietips!