Vijf tips om je werk weer leuk te maken!

Voelt elke dag als blue Monday voor jou en ga je met tegenzin naar het werk? Tijd om er iets aan te doen! Ontslag nemen of een nieuwe baan zoeken, is altijd een optie, maar probeer eerst deze tips. Misschien is een nieuwe baan helemaal niet nodig!

1. Verander je gedrag!

Heb je het gevoel dat je werkt onder je niveau? Of botst het met jouw leidinggevende? Dit kan invloed hebben op jouw motivatie en het eindresultaat van je werk. Oplossing? Zet de knop om en doe je best. Zorg ervoor dat je kwaliteit aflevert, ondanks dat je jouw leidinggevende misschien niet eens mag. Je krijgt een beter gevoel over jezelf en kan meer van je werk genieten. Een win-win dus!

2. Ga een gesprek met je leidinggevende aan

Het feit dat jij ongelukkig bent in je werk is voor niemand fijn: niet voor jou, niet voor je collega's en niet voor je werkgever. Meestal is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Misschien kun je andere taken op je nemen, of kunnen je uren worden aangepast. Dit weet je pas als je het gesprek aangaat! Zeg niet meteen dat je het werk niet leuk vindt, maar geef aan dat je open staat voor nieuwe uitdagingen en vraag naar de mogelijkheden.

3. Zet doelen voor jezelf

Als je je verveelt of niet wordt uitgedaagd op je werk, zet dan persoonlijke doelen op voor jezelf. Doelen die ambitieus én haalbaar zijn. Ben je bezig met een groot project? Deel dit op in kleine stukken waardoor je elke dag een klein doel behaalt. Heb je een salesfunctie? Probeer dan net boven je target uit te komen of zorg dat je een compliment krijgt van die lastige klant!

4. Vind iets wat je leuk vindt aan je huidige baan

Tenzij je echt een grote chagrijn bent, is er vast iets wat je wél leuk vindt aan je huidige baan. Leuke collega's, de lunch of misschien wel de vrijdagmiddagborrel, er moet iets zijn! Focus je op deze dingen. Daarnaast kun je ook kijken waar je collega's bij zou kunnen helpen. Werk je als administratief medewerker? Misschien dat je de online marketeer of finance medewerker administratief kan ondersteunen. Het doel is om nieuwe dingen aan te pakken waar je energie van krijgt en de "ik vind mijn werk niet leuk" modus achter je te laten.

5. Verander je levensstijl

Hoe suf het misschien ook mag klinken: door goed voor jezelf te zorgen zal je merken dat ook je werk beter zal gaan. Als je bijvoorbeeld niet genoeg slaap krijgt, ben je extra chagrijnig voor die ochtendmeeting. Als je niet goed eet en niet sport, voel je je de hele dag sloom en traag. Kortom: zorg goed voor jezelf!

Heb je alle vijf tips geprobeerd en vind je je werk nog steeds niet leuk? Misschien is de vacature Vertegenwoordiger buitendienst of Accountmanager buitendienst MKB dan wel iets voor jou! Bekijk hier al onze vacatures.