Werken in de buitenlucht? Check hier de leukste beroepen waar je buiten werkt!

Werken in de buitenlucht heeft zo zijn voordelen: je zit niet de hele dag in kunstmatige lucht en in de zomer kan je lekker werken aan je teint. Maar wat zijn nou de leukste beroepen in de buitenlucht? Check ze hier!

In de buitenlucht werken als bouwvakker

Metselaar, aannemer, bouwinspecteur, timmerman: genoeg opties om buiten te werken in de bouw! Eerlijk is eerlijk, je moet er wel enige affiniteit mee hebben, want met twee linkerhanden kom je niet ver in deze sector. Maar één ding is zeker: je hebt geen standaard negen tot vijf baan én je hebt de mogelijkheid om lekker buiten te werken!

In de buitenlucht werken als postbezorger

Als postbezorger hoef jij je nooit meer druk te maken of je genoeg stappen zet op een dag. Want je werkt niet alleen in de buitenlucht, maar bent ook nog eens goed in beweging! Een goede teint én een summerbody is onvermijdelijk. Maar dat is niet alles. Aangezien er op maandag nooit post wordt bezorgd, ben je altijd vrij. Geen maandag-gevoel meer voor jou!

In de buitenlucht werken als hovenier

Ren jij als eerste naar de AH wanneer de moestuintjes worden uitgedeeld? Kennen jouw vingers geen andere kleur dan groen? Misschien is een baan als hovenier wat voor jou. Dan ben je namelijk écht de hele dag buiten. Schuttingen plaatsen, bloemen planten, bestrating aanleggen, bomen snoeien; kantoor, wat is dat? ;)

In de buitenlucht werken als D2D verkoper

Veel vrijheid, op je eigen tempo én in de buitenlucht werken? Als verkoper kan het allemaal. Je gaat zelfstandig langs de deuren om potentiële klanten te bezoeken en kan er flink wat geld mee verdienen! Dat geld kun je weer investeren in een mooie cabrio zodat je ook tijdens het rijden van het weer kan genieten. Iets voor jou? Bekijk dan onze vacature Vertegenwoordiger buitendienst!

In de buitenlucht werken als beveiliger

Wie kent het filmpje niet van de dansende beveiliger vorige jaar op Amsterdam Open Air? Hij heeft het goed voor elkaar: hij verdient geld, werkt lekker in de buitenlucht én heeft het enorm naar zijn zin. Wat een topbaan! Maar het is niet alleen fun & games. Als beveiliger ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers en personeel. Laat je dus niet te veel afleiden door het zonnetje ;-)


Werk je, net als ik, niet in de buitenlucht, maar gewoon op kantoor? Vrees niet, er zijn genoeg momenten om van het weer te genieten. Trommel een paar collega's op en kies voor een picknick-achtige lunch buiten in plaats van de bedrijfskantine. Of maak een extra lange wandeling tijdens de lunch. Zonnige dagen zijn schaars in Nederland dus zorg ervoor dat je er optimaal van geniet! Hoe zorg jij ervoor dat je zoveel mogelijk zonnestralen opvangt tijdens de werkweek?