Werken bij Vattenfall Sales Force als Assistent Teamleider

Franz van der Wiel, Assistent Teamleider MKB Gelderland bij Vattenfall Sales Force (VSF), was zestien jaar zelfstandig ondernemer geweest toen hij op zoek ging naar een nieuwe baan. Waarom koos hij voor VSF? En wat vindt hij van het werk? "Verkopen zit in mijn bloed en dit leek mij een gigantisch leuke uitdaging!" Lees het volledige interview met Franz.

Hoi! Vertel eens: wie ben je en wat doe je bij VSF?

"Ik ben Franz van der Wiel en werk al vijf jaar bij VSF. Als Assistent Teamleider MKB Gelderland, val ik in voor de teamleider als hij afwezig is. Ik ondersteun de Accountmanagers in het veld met vragen, maar geef ook een peptalk waar nodig. Daarnaast loop ik zelf langs de deuren om energiecontracten te verkopen."

Ben je ook vijf jaar geleden begonnen als Assistent Teamleider?

"Nee, ik ben via een collega als Accountmanager binnen gekomen. Ik had wel eens vacatures voorbij zien komen van Vattenfall en ik was nog op zoek naar een baan. Ik ben 16 jaar zelfstandig ondernemer geweest, dus het verkopen zit in mijn bloed. Deze baan leek mij een gigantisch leuke uitdaging met oneindige mogelijkheden."


En was het alles wat je ervan verwachtte?

"Zeker! Ik houd van onderweg zijn en mensen ontmoeten. Dat is ook het mooiste van dit vak: achter elke deur schuilt weer iemand anders. Dat is geweldig. Je komt op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Mooie bijkomstigheid: soms voel je je net Sinterklaas, want je komt ook nog eens wat brengen!""Soms voel je je net Sinterklaas, want je komt ook nog eens wat brengen!"

Waarom VSF?


"Ik heb geen vergelijkingsmateriaal bij andere bedrijven, maar wat ik wel weet is dat teambuilding en teamspirit hier heel belangrijk is. Dat merk je ook bij de kick-offs elke maandag en woensdag. Daarnaast wordt er veel in trainingen geïnvesteerd waar je echt wat aan hebt. Je wordt goed gemotiveerd en enthousiast gemaakt. Vattenfall is een begrip in Nederland. En al die kleine dingetjes bij elkaar geeft mij gewoon een goed gevoel bij VSF!"

Hoe behoud je dat goede gevoel als je een minder goede dag hebt?

"Kijk we zijn allemaal mensen en natuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag. Als kind was ik heel erg bezig met succesvol in het leven zijn, maar wat is daar nou helemaal de clou van? Dus wanneer ik mindere dagen heb, zet ik gewoon lekker muziek op. De ene keer werkt het sneller dan andere keren, maar het werkt. Het gaat erom dat jij weet hoe je jezelf weer uit het dalletje kan halen. Ken uzelf, zeg ik altijd."

Hoe zie je jouw toekomst bij VSF?

"Ik heb daar eigenlijk nog niet echt over nagedacht. Ik doe gewoon lekker mijn ding en vind het leuk. Dat is één van de pijlers waar ik op drijf. Ik vind het belangrijk dat ik elke dag weer met een glimlach aan de gang kan gaan. Ik heb er gewoon plezier in!"

Ben jij, net als Franz, toe aan een nieuwe uitdaging? En zit verkopen in jouw bloed? Solliciteer dan nu bij ons als Accountmanager mkb buitendienst of Vertegenwoordiger buitendienst!