Werken bij Vattenfall Sales Force als Verkoopleider

Kim Schwieters wilde werken, maar een kantoorbaan paste niet echt bij haar. Nu is ze Verkoopleider bij Vattenfall Sales Force (VSF). "Meteen in de eerste week had ik een goed gevoel en dacht ik “hier blijf ik ook”. " Lees hier het volledige interview.

Hoi Kim, wat doe jij bij Vattenfall Sales Force?

"Ik ben Verkoopleider in het team Consumentenmarkt Zwolle. Ik stuur een team aan, maar doe ook nog mijn eigen sales. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de voordelen die Vattenfall biedt."

Hoe ben je bij VSF terechtgekomen?

"Een kennis van mij werkte hier en ik was net gestopt met mijn opleiding Bedrijfskunde. Ik wilde graag werken, maar een kantoorbaan past niet echt bij mij dus heb ik hier gesolliciteerd. Voor mijn gevoel ging het sollicitatiegesprek helemaal niet goed, omdat ik geen ervaring had. Maar ik ben toch aangenomen."

Hoe heb je de eerste weken hier ervaren?

"Meteen in de eerste week had ik een goed gevoel en dacht ik "hier blijf ik ook". Ik kwam terecht in een heel leuk team dat mij goed heeft opgevangen en ik kreeg uiteraard begeleiding. Naast een basis- en iPadtraining, kreeg ik ook begeleiding in het veld. De eerste keer was ik natuurlijk zenuwachtig, maar ik had een goede starterscoach die ik altijd kon bellen als er iets was. Het vertrouwen kreeg ik in ieder geval wel en dat betekent nog steeds

"Het vertrouwen kreeg ik en dat betekent nog steeds veel voor mij."

Nu zijn we ruim een jaar verder en je bent verkoopleider. Hoe is dat gegaan?

"Toen ik 4 weken in dienst was, ben ik overgezet naar een ander team. Daarna heb ik een goede periode gedraaid en mij voor de volle 100% ingezet. Na een half jaar vroeg mijn manager of ik een eigen team wilde aansturen. Dat is natuurlijk een geweldige beloning na een succesvolle periode!"

Wat maakt jou een goede verkoper?

"Enthousiasme! Je moet het werk wel leuk vinden en dat is bij mij het geval. Als ik binnenkom, is het net alsof er een tornado door het huis gaat. Mensen pikken dat gewoon op en gaan erin mee."

Wat vind je het leukste aan werken bij VSF?

"Sowieso het team. Er werken hier zo veel verschillende mensen, maar allemaal even gezellig. Hier werken betekent ook dat je duidelijk wordt beloond voor prestaties. Niet alleen financieel, maar ook de waardering die je ervoor krijgt. Dat vind ik belangrijk."

Wat is het belangrijkste dat je hier hebt geleerd?

"Zelfvertrouwen. Ik keek voorheen heel erg de kat uit de boom en dat doe ik nu wel minder. Als ik het ergens niet mee eens bent, zeg ik het ook."

Waarom zou iemand hier moeten komen werken?

"Je leert jezelf beter kennen en kunt je ontplooien hier. Je hebt heel veel kansen om door te groeien als je er echt voor gaat. En door dit werk leer je ook heel veel dingen waarderen. Je komt namelijk bij zowel arme als rijke mensen thuis en dat brengt alles wel weer in perspectief."

Woon jij in de provincie Overijssel en wil je in het team van Kim werken? Bekijk dan hier de vacature Vertegenwoordiger buitendienst in Overijssel.