Werken bij Vattenfall Sales Force als Recruiter

Onze recruitmentafdeling staat nooit stil. Hoe is het om hier te werken als Recruiter? “Het is de leukste functie die bestaat!” aldus Martine Steur, Senior Recruiter bij Vattenfall Sales Force. Lees hier waarom.

Hey Martine, wat doe jij bij Vattenfall Sales Force (VSF)?

"Sinds 4 jaar werk ik hier als outbound Recruiter. Dit houdt in dat ik werkzoekenden actief benader met onze leuke vacatures. Samen met de Recruitment Manager, een inbound Recruiter, een contentspecialist en een aantal externe partijen ben ik verantwoordelijk voor een constante instroom van nieuwe medewerkers."

Hoe ben je bij VSF terecht gekomen?

"Ik werkte al een tijdje als intercedent bij een uitzendbureau waar ik de inhousedagen regelde voor VSF. Het viel mij op dat ik met veel meer plezier naar deze inhousedagen ging dan naar mijn werk bij het uitzendbureau. En dat is niets ten nadele van het uitzendbureau, maar we pasten gewoon niet meer bij elkaar. Toen er een vacature vrij kwam voor een Officemanager bij VSF gaf ik meteen aan dat ik zelf die functie wilde. Na een jaar als Officemanager te hebben gewerkt, ging ik aan de slag op de recruitment afdeling."

Wat vind je het leukste aan je werk als Recruiter?

"Het is de leukste functie die bestaat! Het werken met targets vind ik fantastisch, maar ook van toegevoegde waarde zijn voor werkzoekenden. Dat verschilt van mensen die de kans krijgen om ervaring op te bouwen tot mensen die al heel lang zonder werk zitten en op het punt staan de bijstand in te moeten. Op die manier kan je echt iemands leven veranderen."

"We moeten elke dag minstens één keer keihard lachen om iets en dat is belangrijk."

Wat maakt werken bij VSF leuk?

"De constante uitdaging, een stukje ondernemerschap onder de vleugels van een A-merk en absoluut de gezelligheid. Het is niet alleen keihard werken, maar er zijn ook momenten voor leuke dingen. We moeten elke dag minstens één keer keihard lachen om iets en dat is wel belangrijk. Maar ook als je een keer niet lekker in je vel zit, is er altijd wel iemand die vraagt of ze wat voor je kunnen doen."

Waarom zou iemand hier als Recruiter moeten komen werken?

"Omdat het gewoon superleuk is. Vattenfall Sales Force is de beste salesorganisatie van Nederland en er zijn zo veel dingen mogelijk. Buiten het feit dat je het recruitment vak en het verkopen goed leert, leer je ook een heleboel over jezelf. Zelfontwikkeling hebben wij hier hoog in het vaandel staan. Daarnaast is geen dag hetzelfde en je krijgt echt de leukste mensen aan de telefoon."

Martine is doorgaans op zoek naar enthousiaste, commerciële verkopers en accountmanagers. Iets voor jou? Bekijk onze sales vacatures.