Waarom een salesfunctie de ideale startersbaan is!

Als starter op de arbeidsmarkt kan het soms lastig zijn om de juiste baan te vinden. Ervaring opdoen in de sales vormt een goede basis voor jouw professionele loopbaan. Je leert jezelf kennen, maar ook omgaan met tegenslagen. Daarnaast kun je een flinke smak geld verdienen!
Net je opleiding afgerond en weet je niet zo goed wat je wil doen? Geen stress, je bent niet de enige! Veel starters op de arbeidsmarkt hebben geen flauw idee wat ze willen doen of missen nodige ervaring. Wij geven jou vijf redenen waarom een salesfunctie de ideale startersbaan is.

1. Sales is voor iedereen!

Onbewust ben je altijd bezig met verkopen, denk hierbij aan de fiets die je vorige week op Marktplaats hebt gezet of de sollicitatiebrief die je zojuist hebt verstuurd. Of je nou een product of jezelf verkoopt: in jou schuilt een sales persoon. Met de juiste instelling en salestrainingen word jij geheid een salestopper.

2. Sales verdient goed

Sparen voor een wereldreis of de inboedel van je nieuwe woning? Als je echt goed geld wil verdienen, moet je zeker de sales in. Bovenop een basissalaris krijg je meestal een prestatiebeloning. Presteer je op je best, dan kun je op een flinke bonus rekenen. Je bepaalt dus zelf de hoogte van je salaris. Ideaal toch?

3. Sales vacatures blijven altijd bestaan

Elk bedrijf heeft een product of dienst te verkopen. Bij Vattenfall is het energie, bij een bank zijn het financiële diensten. Zonder verkoop, geen omzet. Salesvacatures zullen er dus altijd zijn. Wil je graag een duurzame carrière opbouwen? Dan zit je in de saleswereld wel gebakken.

4. Vaardigheden ontwikkelen waar je wat aan hebt

Vasthoudendheid, luister- en communicatievaardigheden, klantgericht denken. In een salesfunctie leer je zo veel waar je niet alleen op dat moment, maar in de rest van je carrière veel aan hebt. Bij geen enkele baan hoor je zo vaak "nee" als in de sales. Hierdoor ontwikkel je het incasseringsvermogen en veerkracht. Ook handig in het dagelijks leven!

5. Elke dag een nieuwe uitdaging

Geen dag is hetzelfde als je werkzaam bent in de sales. Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen, bent onderweg, in beweging en werkt op diverse plekken. Het is altijd weer een verrassing wie de deur opendoet of de telefoon opneemt. Dat maakt het een uitdagende en dynamische baan.

Start jij vandaag jouw (sales)carrière?

 • Vertegenwoordiger buitendienst

  Vertegenwoordiger buitendienst

  Op zoek naar een baan waar geen dag hetzelfde is en jij de vrijheid hebt om je dag zelf in te delen? Wil jij graag doorgroeien en jezelf ontwikkelen door middel van alle trainingen die wij op maat bieden? Word dan Vertegenwoordiger Consumentenmarkt bij Vattenfall Sales Force!

 • Accountmanager buitendienst MKB

  Accountmanager buitendienst MKB

  Heb jij sales ervaring? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij volgende week al de meeste Vattenfall energiecontracten verkopen aan de zakelijke markt? Kijk dan snel verder!

 • Ondersteunende vacatures

  Ondersteunende vacatures

  Naast onze sales vacatures hebben wij ook vacatures bij ons op kantoor. Bekijk de openstaande vacatures hier!