Werken als Accountmanager buitendienst: de voordelen

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor jou de ideale baan is? Elke baan kent zijn voordelen, maar heb je wel eens gedacht aan een functie als Accountmanager buitendienst? Wij zetten vijf voordelen voor je op een rij.

Voordeel 1: Je komt op plekken waar je nooit bent geweest

Als Accountmanager in de buitendienst ben je veel onderweg en is geen dag hetzelfde. Of er nou afspraken voor je worden ingepland of dat je op de bonnefooi langs gaat bij potentiële klanten, één ding is hetzelfde: je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Zo zie je Nederland (of het buitenland) ook eens van een andere kant!

Voordeel 2: Zelfstandigheid/vrijheid

Veel onderweg zijn, betekent ook veel zelfstandigheid en vrijheid. Als Accountmanager buitendienst ga je op eigen houtje langs bij potentiële klanten met jouw product. Geen collega’s die aan je bureau komen staan met vragen of een manager die elke minuut van de dag in je nek hijgt. De echte mazzelpikken krijgen ook nog een auto van de zaak!

Voordeel 3: Mooie doorgroeimogelijkheden

Er zijn weinig banen waar het resultaat van je werk zo duidelijk te zien is als die van Accountmanagers. Je verkoopt het product en er komen euro’s binnen. Zo simpel is het! Dit heeft voor- en nadelen: er is geen ruimte om te lanterfanten, maar jouw manager kan ook niet om goede prestaties heen. Dit leidt vaak tot mooie doorgroeimogelijkheden.

Voordeel 4: Bepaal je eigen salaris

Je eigen salaris bepalen, klinkt als een mooi sprookje. Maar geloof mij als Accountmanager is dat zeker mogelijk. Meestal verdien je als Accountmanager een basissalaris en een resultaatafhankelijke bonus. Hoe meer sales je binnenhaalt, hoe hoger de bonus. Je hebt dus zelf in de hand wat er aan het eind van de maand op jouw rekening gestort wordt. Perfect toch?

Voordeel 5: Vergroot je mensenkennis

Elk mens is uniek. Zo ook de potentiële klanten waar je langs gaat. Als je een maand werkzaam bent als Accountmanager heb je inmiddels zo veel verschillende mensen gesproken dat je in de eerste 10 seconden al kan bepalen wat voor type je voor je hebt. Je vergroot niet alleen je mensenkennis, maar leert ook hoe je het beste kan communiceren met een bepaald type. Dit is een handige vaardigheid als Accountmanager, maar ook in het dagelijks leven.

Voordelen voor jou?

Elke baan kent zijn voordelen. De vraag is welke voordelen voor jou geschikt zijn. Als Accountmanager buitendienst kom je niet alleen op plekken waar je nooit bent geweest en geniet je van veel vrijheid, maar bepaal je ook nog eens je eigen salaris. Je leert commercieel denken en vergroot je mensenkennis. Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Bekijk dan nu onze Accountmanager buitendienst vacatures.