Sales tips van de beste verkopers

Welk je beroep je uiteindelijk ook kiest, de skills die je leert tijdens een salesbaan komen overal van pas. Maar welke skills maken jou tot die ultieme sales goeroe? Lees hier de 3 sales tips van de beste verkopers van de Vattenfall Sales Force:

Sales tip 1: De kunst van het (door)vragen

De beste verkopers vragen hun klanten en prospects tal van kwaliteitsvragen om hun koopbehoefte volledig te bepalen. Zij weten dat ze de klant moeten leren kennen om hun product of dienst te verkopen. Ze leren de klant binnen korte termijn kennen en vinden de aansluiting tussen het product en de behoefte van de klant.

Sales tip 2: Goed luisteren

Goede verkopers weten dat mensen uit zichzelf best bereid zijn belangrijke informatie te delen- mits ze de kans krijgen. Als sales expert stel je vragen en luister je zorgvuldig naar de reacties. Je neemt (in gedachten) notities en vat alles concreet samen. De gouden tip: spreken is zilver, zwijgen is goud!

Sales tips 3: Doorzetten

De meest succesvolle verkopers hebben geleerd om obstakels om te buigen naar iets positiefs. Ze zijn altijd opzoek naar nieuwe oplossingen. Zij weigeren op te geven om hun doel te behalen.

Wil jij deze skills onder de knie krijgen of beheers jij deze skills al? Wacht dan niet langer en check onze vacature voor Vertegenwoordiger buitendienst of Accountmanager buitendienst MKB!