Werken bij Vattenfall Sales Force is vrijheid en je eigen salaris bepalen

Amar is sinds maart 2017 Vertegenwoordiger buitendienst bij Vattenfall Sales Force (VSF). Wat vindt hij het leukste aan zijn werk? “Goede sfeer, leuke werkomgeving en natuurlijk een goed salaris”, aldus Amar.

Hoe ben je bij Vattenfall Sales Force terecht gekomen?

"Een vriend van mij werkte hier al een tijd als Vertegenwoordiger buitendienst en vertelde altijd leuke verhalen. Toen ik op zoek was naar een baan ben ik direct naar VSF gegaan. Na een telefonische intake en een gesprek met de verkoopleider, kon ik aan de slag!"

Had je al sales ervaring?

"Dit is mijn eerste baan, dus ik had nog geen sales ervaring. Gelukkig kreeg ik in de eerste week een starterscoach, die mij hielp bij de eerste deuren, maar mij ook snel zelfstandig liet werken. De eerste gesprekken waren natuurlijk best lastig, maar ik voel mij nu zelfverzekerd en dit is terug te zien in de resultaten."

Wat is het grootste verschil tussen jouw eerste dag en nu?

"Ik heb nu meer zelfvertrouwen. Toen ik net begon kon ik nog wel nerveus zijn, dat heb ik nu totaal niet meer. Verder heb ik veel mensenkennis opgedaan. Zodra de deur open gaat kan ik inschatten wat voor type persoon ik voor mij heb, hier pas ik het gesprek ook op aan. Een gesprek met iemand uit Amsterdam voer ik totaal anders dan met iemand uit Dronten."

Wat vind je het leukste aan werken bij Vattenfall Sales Force?

"De verhalen zijn waar: goede sfeer, leuke werkomgeving en natuurlijk een goed salaris. Je krijgt enorm veel vrijheid en bepaalt zelf je salaris met het aantal sales wat je doet. Daarnaast voelt het als een soort familie en voel ik mij hier op mijn gemak. Vorige week hebben wij nog met een grote groep Ajax gekeken."

"Het voelt als een soort familie en ik voel mij op mijn gemak"

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt tijdens het werk?

"Ik werkte in Volendam en belde aan bij een onwijs vriendelijke man. Hij nodigde mij direct uit om binnen te komen en een hapje mee te eten. Uiteindelijk kwamen de buren ook gezellig langs die ik vervolgens ook heb over laten stappen op Vattenfall. De combinatie van werk en plezier."

Hoe zorg je ervoor dat je na een minder goede dag toch weer energie krijgt om door te gaan?

"Ik zet gelukkig makkelijk dingen van mij af. Natuurlijk baal je na een slechte dag, maar dan denk ik gewoon terug aan een andere dag waarop ik wel goed heb gepresteerd. Dit geeft mij energie om er weer volledig voor te gaan."


Wat zijn je ambities? (binnen VSF of daarbuiten in de toekomst)

"Ik focus mij niet op de toekomst: leef met de dag!"

Lanceer jouw carrière, net als Amar, bij Vattenfall Sales Force! Bekijk de openstaande vacatures.