Werken bij Vattenfall Sales Force is doorgroeien

Joop Lebbink begon 3 jaar geleden zonder saleservaring bij Vattenfall Sales Force als Vertegenwoordiger buitendienst en is doorgegroeid naar Verkoopleider Consumentenmarkt. Hoe heeft hij deze groei ervaren en wat vindt hij het leukste aan zijn werk? “Het is geen saaie negen tot vijf baan. “Lees zijn ervaring hier.

Hoe ben je bij Vattenfall Sales Force terecht gekomen?

Ik werkte hiervoor als ballonen jongen. Dan maakte ik ballonnenbogen of moest ik naar een trouwerij om ballonen aan te leveren. Hier was ik op een gegeven moment klaar mee. Bij het uitzendbureau kreeg ik te horen over Vattenfall Sales Force en ik was direct enthousiast. Niet lang daarna kon ik aan de slag als Vertegenwoordiger buitendienst.

Waar heb je het meest van geleerd?

Veel uren maken! Ik zie dat mijn nieuwe collega's onwijs veel hebben aan het uitgebreide trainingsprogramma dat is opgezet, maar dit was er 3 jaar geleden nog niet. Ik heb het vak mijzelf eigenlijk aangeleerd, want ik had hiervoor geen sales ervaring. Dit is blijkbaar goed gegaan want ik ben doorgegroeid naar salescoach waarbij ik het aanspreekpunt ben voor mijn team.

"Plezier, vrijheid, groei, zelfontwikkeling. Dat is werken bij Vattenfall Sales Force."

Wat vind je het leukste aan je werk?

Vrijheid! Je bent vrij om zelf je dag in te delen. Het is geen saaie negen tot vijf baan. Daarnaast zijn de collega's top. We zien elkaar ook buiten werk en gaan dan een hapje eten of de kroeg in. Een aantal keer per jaar wordt er ook een groot event georganiseerd vanuit Vattenfall Sales Force. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld gaan varen.

Omschrijf werken bij Vattenfall Sales Force in 4 woorden

Plezierig, vrijheid, groei, zelfontwikkeling. Misschien is geld een voor de hand liggend antwoord, maar dit is voor mij niet het belangrijkste. Het is natuurlijk wel een extra boost als je 's avonds thuis komt en weet dat je die dag super goed hebt verdiend, maar dit is niet de reden dat ik bij Vattenfall Sales Force werk.

Waarom ga jij elke dag weer met een lach aan het werk?

Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Er werken leuke mensen die naast collega's ook vrienden zijn geworden. Het leukste van de dag is de kick-off, iedereen is bij elkaar en je wordt echt even wakker geschud voordat je op pad gaat.

Hoe zorg je ervoor dat je na een minder goede dag toch weer energie krijgt om door te gaan?

Snel het café in en vergeten! Ik geef mijzelf altijd 10 minuten om mij slecht te voelen, dan relativeer ik alles.

Je werkt al 3 jaar bij VSF, denk je dat je nog lang blijft?

Zeker! Ik merk dat ik erg ben gegroeid. Ik heb veel geleerd van mijn ervaren collega's. Ik merk nu steeds meer dat ik degene ben die vragen krijgt van nieuwe collega's. Ik word dan ook regelmatig ingeschakeld om te helpen. Dit geeft extra motivatie en plezier in mijn werk.

Ben jij ook op zoek naar een baan met volop doorgroeimogelijkheden? Check dan de vacatures voor Vertegenwoordiger buitendienst en Accountmanager buitendienst MKB.