Werken als Teamleider B2C Arnhem bij Vattenfall Sales Force

Zeven jaar geleden stond Birol Dulkadir op het punt de handdoek in de ring te gooien na twee weken werken als vertegenwoordiger bij Vattenfall Sales Force. Nu is hij teamleider van de vestiging in Arnhem. ”Door het vertrouwen dat mijn teamleider uitsprak over mij kreeg ik het niet over mijn hart om te stoppen, dus ik ging harder mijn best doen.” Lees in dit interview hoe Birol stappen heeft gemaakt binnen VSF en wat voor teamleider hij is.

Wie ben jij en wat doe je bij VSF?

Mijn naam is Birol Dulkadir en het team dat ik leid, benadert de consumenten­markt in Gelderland. In 2011 ben ik begonnen als vertegenwoordiger in Weesp waarna ik een stap heb gemaakt naar senior vertegenwoordiger. Na 2 jaar kreeg ik de vraag om een vestiging te openen in Arnhem. De salesmanager vroeg het op een bedrijfsfeestje dus ik wist niet hoe serieus ik het moest nemen. Maar gelukkig was de vraag een paar dagen later nog steeds hetzelfde. Blijkbaar vonden ze mij zo goed en ik kon aardig verkopen.


Hoe was het om als vertegenwoordiger te werken?

In het begin had ik het wel zwaar. Bij de eerste deur duurde het zeker een uur voordat ik daadwerkelijk op de bel drukte. Na twee weken stond ik zelfs op het punt om de handdoek in de ring te gooien! Door het vertrouwen dat mijn teamleider uitsprak over mij kreeg ik het niet over mijn hart om te stoppen, dus ik ging harder mijn best doen. Op een gegeven moment had ik een stabiel aantal sales per week en begon het geld binnen te rollen. Toen kon ik niet meer weg natuurlijk!


Hoe was het om een nieuwe vestiging op te zetten?

Het was wel een uitdaging om van niets iets te maken. We hadden nog geen pand dus al onze sollicitatiegesprekken werden bij een uitzendbureau gevoerd. Ik had het geluk dat we direct goede kandidaten op gesprek hadden en een goed team konden bouwen. Sterker nog: de allereerste kandidaat die wij hebben gesproken en aangenomen is Mike van Lierop en die heeft dit jaar zelf ook een vestiging opgezet in Utrecht. Hij heeft ook enorm geholpen bij het opzetten van de vestiging Arnhem dus ik had ook niet anders verwacht. Het waren lange dagen, maar het eerste jaar hebben we 300% op target gelopen dus daar waren we heel blij mee.


Wat is het leukste aan jouw baan?

Het leukste moment van de dag is absoluut de kick-off, want dan is het hele team bij elkaar. Iedereen doet gek en er valt altijd wel wat te lachen. Je weet nooit wat je te wachten staat als je de kick-off ruimte inloopt. Ik krijg ongelofelijk veel energie van het team en die geef ik ook weer terug.


Wat voor teamleider ben je?

Ik let wel op de cijfers, maar werk heel intuïtief. Salesboeken en –theorieën zijn echt niet aan mij besteed. De persoon is voor mij belangrijker: iemand moet zich gewaardeerd voelen. We applaudisseren bij elke kick-off voor een goede score, maar soms ook bewust voor een mindere score als ik weet dat iemand echt keihard zijn best heeft gedaan. Het belichten van positieve punten in plaats van negatieve vind ik ontzettend belangrijk. Opbouwende feedback zie ik ook als uiting van waardering. Het geeft namelijk aan dat ik in je geloof en je graag beter zie worden.


Hoe is de sfeer in het team?

Goed! Mijn team bestaat uit zoveel verschillende persoonlijkheden: van probleemkinderen tot universitair geschoolden. Maar iedereen heeft respect voor elkaar. We zitten hier namelijk allemaal met hetzelfde doel: een zo goed mogelijk leven leiden. Daardoor creëer je automatisch een bepaalde cultuur van gedrevenheid en enthousiasme. Daarnaast zorg ik ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn en ik ben ook mezelf.

"Als je goed voor ons bent, zijn wij beter voor jou!"


Waar zoek je naar in nieuwe vertegenwoordigers?

Overtuiging en wilskracht om dit werk te doen. Er is geen ruimte voor twijfels! Daarnaast is het belangrijk dat je spontaan bent en oprecht overkomt in een gesprek. Niemand zit te wachten op gladde verkooppraatjes. Als je deze eigenschappen bezit, kàn je het ook gewoon.


Wat heb jij nieuwe vertegenwoordigers te bieden?

Voornamelijk vrijheid en geld! Naast de ruimte om jezelf te zijn, is het ook gewoon een enorm leuke werkplek waar iedereen het goed met elkaar kan vinden. Ontwikkeling is bij ons belangrijk: wij bieden genoeg begeleiding en training om jou beter te maken. We denken ook graag met je mee dus als jij een keer naar de dokter moet, doen we niet moeilijk. Als je goed voor ons bent, zijn wij beter voor jou!

Ben jij de Vertegenwoordiger buitendienst in Gelderland!