Vincent

Wie ben je?

"Ik ben Vincent Lagerweij, trotse vader van 3 kinderen: Maup (4), Pippa (7) en Toep (10). Samen met mijn vrouw en kinderen woon ik in Heeze, een klein dorpje in de buurt van Eindhoven; ook wel de parel van Brabant genoemd."

Wat is jouw achtergrond?

"Tijdens mijn studie heb ik jarenlang in de winkel contracten verkocht voor Libertel (nu Vodafone). Daarna ben ik in allerlei marketing en sales rollen van Accountmanager tot Sales directeur werkzaam geweest bij grote bedrijven zoals TomTom, Essent en Mediamarkt. Bij Essent ben ik vier jaar commercieel directeur geweest van de consumenten­markt en twee jaar van de zakelijke markt. Voordat ik bij Vattenfall kwam, ben ik twee jaar inkoopdirecteur geweest bij Mediamarkt. Zat ik een keer aan de andere kant van de tafel!"


Je kan dus wel wat verkopen…

"Ik ben wel een goede verkoper, of eigenlijk meer een goede storyteller, maar ik heb veel respect voor mensen die elke dag scherp kunnen staan. Dat vond ik in de winkel ook intenser dan in de strategische accountmanagement rollen die ik heb gehad. De salescyclus is daar langer. De deal in zo een korte tijd sluiten is echt een kunst en een vak apart. Petje af voor de toppers die wij hier hebben lopen. Ik heb geen idee of ik dát zou kunnen."

Wat doe je precies bij Vattenfall?

"Vattenfall wil klaar zijn voor de toekomst en het nieuwe gesprek met haar klanten. Niet alleen meer het gesprek voeren over prijs, maar meedenken in duurzame oplossingen. Samen met het team kijk ik nu naar de mogelijkheden en hoop ik mijn kennis en eerdere ervaringen te kunnen gebruiken. De ambitie is groot! We kunnen trots zijn op wat er staat. Het is een mooi fundament, maar er moet wel iets veranderen. Hoe dat er precies uit gaat zien, werken Janneke en ik nu uit. Op korte termijn nemen wij jullie daarin mee."