Sollicitatieprocedure

1. Solliciteer

Ben je geïnteresseerd in de functie verkoopmedewerker consumenten­markt of accountmanager klein zakelijke markt? Solliciteer dan middels het sollicitatieformulier en laat direct je persoonlijke gegevens, CV en motivatie achter. Binnen enkele minuten ontvang je een ontvangstbevestiging van de recruiter. Op werkdagen neemt onze recruiter binnen 48 uur contact met je op voor een telefonisch intakegesprek.

2. Telefonisch intakegesprek

Binnen 48 uur na je sollicitatie belt onze recruiter je terug voor een telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek willen we je graag beter leren kennen en zullen we functie uitgebreider met je doornemen Wie ben je? Wat heb je zoal gedaan? Maar belangrijker nog, wat is jouw motivatie om bij NSF te solliciteren?

3. Sollicitatiegesprek

Wanneer het intakegesprek met de recruiter goed is verlopen word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek wordt gevoerd met de teamleider van het salesteam. Tijdens dit sollicitatiegesprek horen wij graag wie je bent en wat je verwachtingen zijn. Je hoort meer over Nuon Sales Force en de verantwoordelijkheden van de baan waarop je het gesolliciteerd.

Tijdens het sollicitatiegesprek mag je jezelf verkopen aan één van onze teamleiders. Alvast een gouden tip: wees enthousiast! Sales kun je leren, maar motivatie en enthousiasme straal je uit!

Wil je je extra goed voorbereiden op dit gesprek? Bekijk dan onze 6 handige sollicitatietips!

4. Basistraining

Wanneer je een positief sollicitatiegesprek hebt gehad, wordt je uitgenodigd voor de basistraining. De training duurt bij de Consumentenmarkt 1,5 dagen en voor de Klein Zakelijke Markt 2 dagen. Tijdens deze basistraining krijg je o.a. een uitgebreide producttraining, een pitchtraining en een iPad training. Bij de klein zakelijke markt loop je ook een dag mee met een ervaren collega in het werkgebied.

Als je solliciteert voor de functie van verkoper consumenten­markt dan is de basistraining onderdeel van de selectieprocedure. Maar geen zorg: het komt bijna niet voor dat de training niet gehaald wordt.

Solliciteer je voor de functie accountmanager klein zakelijke markt? Dan ben je na een positiefsollicitatiegesprek direct aangenomen! De basistraining is hier alleen onderdeel van het inwerktraject.

De basistraining wordt iedere week op alle drie onze locaties (Weesp, Zwolle en Arnhem) gegeven. Je kan dus iedere week in onze training beginnen!

5. Aan de slag!

Als je de basistraining hebt voltooid dan is het tijd voor het echte werk: je gaat op maandag zelf op pad!Je start deze eerste werkdag met al je collega's op kantoor. Dit zal je vanaf nu wekelijks doen. Hier worden de targets, sales en salestechnieken besproken. Naast dat wij veel waarde hechten aan de inhoud van de training, vinden wij teambuilding en een goede werksfeer erg belangrijk bij deze meeting.

Samen met een field coach ga je de potentiële klanten bezoeken in jouw eigen provincie. Je field coach is een ervaren collega wie alle salestechnieken beheerst. Hij leert jou alle kneepjes van het vak en brengt jouw sales skills naar het volgende niveau.

Gedurende de eerste weken zit je in een inwerktraject, afhankelijk van jouw team is dat gedurende 3-6 weken. Je werkt deze weken met een aangepast target en krijgt veel mogelijkheden voor het volgen van extra trainingen. Wij hebben hier een speciaal 'training op maat' programma voor die jij naar eigen wens in kan richten.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct voor de functie verkoper consumenten­markt of accountmanager klein zakelijke markt en wie weet zit jij volgende week al in je eerste training!